Veroton ajolupa on nopeasti saavuttanut asemansa kaikkialla pätevänä kansainvälisenä ajolupana ympäri maailman.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Veroton on antibyrokratian kehto. Toisin kuin joissain muissa valtioissa, niin Verotonissa ei tarvitse maksaa itseään kipeäksi saadakseen oikeuden liikkua jollain ajoneuvolla.  

 

Käytäntö tullee pian näyttämään miten nopeasti tieto "ajokortti" eli ajolupa käytännöstämme leviää muiden valtioiden viranomaisten tietoisuuteen. Voi olla että joudumme ehkä murrosvaiheessa käyttämään muiden valtioiden mahodollisesti hitaan orientaatiokyvyn vuoksi jossain vaiheessa jotain väliaikaista menetelmää ajo-oikeuden osoittamiseksi.

 

Kuitenkin jokainenen Verotonin kansalainen on oikeutettu kuljettamaan haluamiaan ajoneuvoja mikäli 2 seuraavaa kriteeriä täyttyy:

 

1) Henkilö tuntee vilpittömästi omaavansa kyvyn hallita kuljettamaansa ajoneuvoa siten, että siitä ei aiheudu oleellsesti sen suurempaa vaaraa muille kuin muidenkaan liikenteessä olevien liikkuminen aiheuttaa.

 

2) Kuljettaessaan kulkuneuvoa henkilö on tasapainoisessa mielentilassa ja ymmrätää, että nälkä, kiukku tai muut niihin verrattavissa olevat tunteet sekä ajokykyyn muutoin alentavasti vaikuttavat aineet tai ololsuhteet eivät ole oleelliseti alentaneet kuljettajan kykyä selviytyä liikenteessä yhteneväisesti muiden liikkujien kanssa. Ja mikäli henkilö itse tai joku kyydissä olijoista havaitsee jonkin edellä mainitun ajokykyä alentavan seikan, niin ajoneuvo tulee pysäyttää ja kuljettaja tulee vaihtaa tai odottaa hänen palautumistaan takaisin turvalliseen ajokuntoon.

 

Ohjeita käytännön tilanteisiin ajoluvan haltijalle:

 

Jos jonkin toisen valtion poliisi pysäyttää ja tiedustelee esimerkiksi suomalaiseen tyyliin "ajokortti ja rekisteriote", niin Veroton voi vastata kohteliaasti esimerkiksi seuraavasti: "Ei kiitos, minulla on jo kansainvälinen ajolupa ja autokaan (/moottoripyörä/vesiskootteri/lentokone/jne.) ei ole varastettu.

 

Puhallluskokeissa voi käyttää omaa harkintaa, mutta jokainen Verotonilainen on oikeutettu pyytämään poliisilta käteisenä 20 - 200 Euron puhallusmaksun ja poliisille ei tarvitse kirjoittaa kuittia mikäli hän maksaa sen.

 

Vaihtoehtoinen tapa on haastaa poliisi puhalluskilpailuun pienen vedonlyönnin saattelemana siitä, että puhallatko saman tai vähemmän. Pyydät poliisia puhaltamaan ensin, jonka jälkeen voit itse halutessasi puhaltaa. Voit myös poliisin puhalluksen jälkeen todeta hymyillen 1 - 0 ja toivottaa hyvää päivän jatkoa ja jatkaa puhaltamatta matkaa.

 

Muutoinkaan kenenkään toisen valtion poliisi ei ole oikeutettu alistamaan Verotonin kansalaista mihinkään kummallisiin "rituaaleihin" mihin he eivät itse ensin suostu.

 

Verotonilainen pyrkii kuitenkin omaamaan käytännön tilannetajua ja ottamaan huomioon muiden kulttuurien tapoja kohtuullisissa määrin siksi kunnes käytäntömme ovat yleisesti tunnettuja ja hyväksyttyjä ympäri maailman. Muiden kulttuurien kummalliset tavat eivät kuitenkaan saa rajoittaa Verotonin yksilön vapautta.

 

 

 

 

 

Veroton

 kansainvälinen ajolupa